Informatie

Marga

Marga Gerritsen

Graag wil ik mij voorstellen.

Mijn naam is Marga Gerritsen.

Naast mijn passie voor de natuur en katten heb ik als hobby fotografie.

Ik fotografeer al vijfentwintig jaar. Eerst met een analoog toestel. Later, vanaf 2007, met een Canon Compact Camera, de Canon PowerShot G7.
Maar ik wilde meer dan dat mijn toestel kon. Dus heb ik in 2010 een Canon EOS 500D spiegelreflex camera aan geschaft.

Sinds maart 2015 fotografeer ik met een Canon EOS 7D Mark II spiegelreflex.

Ik fotografeer met Canon objectieven de EF 18-135mm F/3.5-5.6 IS STM, EF 24-70mm F/4.0 L IS USM, EF 16-35mm F/4.0 L IS USM en de EF 70-300mm F/4.0-5.6 L IS USM, en ik gebruik een Canon Speedlite 600 EX-RT.

Ik maak gebruik van Hoya HD polarisatie en B+W en Hoya HD UV filters en de Lee grijsverloopfilter.

Het liefst maak ik gebruik van het beschikbare licht, in vaktaal vaak ‘beschikbaar licht’ genoemd. Dit is een tegenhanger van kunstmatig licht, vaak flitsers. Ik bedoel met beschikbaar licht niet het zonlicht midden op de dag. Maar mooi strijklicht om de details door de schaduwwerking naar voren te halen, mooie kleuren in de lucht of die goudgele gloed op je onderwerp tijdens ‘het gouden uurtje’ aan het begin en eind van de dag.

Regelmatig maak ik natuurfoto’s van bloemen, landschappen, dieren en katten. Dieren zijn geen makkelijk onderwerp om te fotograferen omdat ze bewegen.
Dit ten opzichte van een persoon, bijvoorbeeld een portret, dan kun je zeggen zit stil dan probeer ik een aantal instellingen uit.

Het is geweldig om door middel van fotografie een verhaal te vertellen. Foto’s zijn voor mij daarom erg belangrijk.

Op kattenshows maak ik foto’s van de exposanten met hun katten, die ik in collages verwerk, voor in het Sistrum. Dit is het verenigingsblad van de Nederlandse Vereniging van Kattenvrienden waarvoor ik de redactie en vormgeving verzorg. Ook ontwerp ik posters voor kattenshows van de N.V.v.K en de voorpagina van de showcatalogus. Regelmatig worden mijn foto’s gebruikt op affiches voor Raskattententoonstellingen en reclame doeleinde voor een verzekeringsmaatschappij.
Voor een collega heb ik een gedeelte van de huwelijksreportage gemaakt samen met een andere fotograaf.

Mijn kennis over fotografie heb ik geleerd door er veel over te lezen, het volgen van cursussen, maar vooral door veel te fotograferen in allerlei verschillende situaties. Oefening baart kunst. Fotografie is gevoel voor compositie en voor het juiste moment.
Het vastleggen van emotie en dit te kunnen vertalen naar een beeld is gevoel. Dit is niet te leren.
In fotograferen kan ik mijn creativiteit kwijt. Het maken van composities en het combineren van kleuren.

De naam Living-Art Fotografie is ontstaan omdat alles wat leeft, mens, dier en de natuur, levende kunst is. Living-Art staat voor alles wat leeft.

Op mijn website kunt u een impressie bekijken van mijn werk.

Wilt u meer info? Neem dan contact met mij op via de contactpagina op deze website.

Met vriendelijke groet,

Living-Art Fotografie

banner-living-art-fotografie