Werkwijze

vosOpdrachten fotoreportage en het gebruik of afdrukken van foto’s van Living-Art Fotografie

Als hobby fotograaf ben ik beschikbaar om uw specifieke opdracht uit te voeren.

De hoogste prioriteit is het leveren van beeldmateriaal dat voldoet aan uw eisen en wensen.

Ik werk niet vanuit een studio maar fotografeer bij u thuis of op een locatie, binnen of buiten, naar keuze.

Een fotoreportage van uw dier of samen van u en uw dier worden doorgaans buiten gehouden of desgewenst op een locatie naar keuze. Denk aan honden of paarden. Het fotograferen van katten kan zowel binnen als in uw tuin gehouden worden.

Ik maak een uitgebreide fotosessie waar ik ruim de tijd voor neem om ongedwongen foto’s te maken, rekening houdend met uw wensen. Ik hanteer geen standaard foto’s, ieder mens, kind of dier is anders en heeft een andere aanpak nodig. U betaalt niet per foto maar per fotosessie van ongeveer 1 à 2 uur, incl. nabewerking van de foto’s en reiskosten.

Voor een fotosessie voor uw zelf, voor een uitnodiging of om cadeau te geven etc., kunt u vrijblijvend een afspraak maken om uw wensen te bespreken. N.a.v. dit gesprek ontvangt u een offerte die volledig aansluit op uw wensen.

Het gebruik van mijn foto’s

De prijs van een foto is afhankelijk waar de foto voor gebruikt wordt. Een foto voor op een voorblad van een tijdschrift heeft een andere prijsklasse dan een foto afgedrukt verder in een blad. Daardoor kan dezelfde foto dus verschillende prijzen hebben, o.a. afhankelijk waar deze voor gebruikt wordt.

Op de foto’s van Living-Art Fotografie zit een auteursrecht. Dit geldt voor iedere foto. Dat wil concreet zeggen dat geen enkele foto zonder toestemming van Living-Art Fotografie gebruikt mag worden. Alleen Living-Art Fotografie, als fotograaf van de foto, mag beslissen of de foto openbaar mag worden gemaakt, of het mag worden verveelvoudigd en of het mag worden veranderd. Living-Art Fotografie behoud de exclusieve rechten.
Dankzij het auteursrecht wordt Living-Art Fotografie in staat gesteld om zijn foto’s commercieel te exploiteren en wordt voorkomen dat anderen zonder toestemming aan het eigendom van Living-Art Fotografie komen.
Ongeacht de afspraken die Living-Art Fotografie maakt over het gebruik van de foto, Living-Art Fotografie behoud te allen tijde het persoonlijkheidsrecht op zijn werk.
Dit betekent onder meer dat Living-Art Fotografie bezwaar maakt als Living-Art Fotografie meent dat het werk wordt verminkt of aangetast, als het een andere naam wordt gegeven of als er de naam van iemand anders bij wordt gezet.

Afdrukken

Sinds de komst van de digitale fotografie zijn de mogelijkheden oneindig. Dit geldt voor zowel beeldbewerking als voor het afdrukken. De foto’s getoond op de website zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en op uit één lopende materialen. Foto’s op canvas, plexiglas of aluminium. Ook in een lijst, strak modern of klassiek, met passe-partout. De aflevering is op het adres dat u opgeeft. Om de hoogst mogelijke kwaliteit op dit gebied te kunnen leveren werk ik samen met een professioneel erkend fotolaboratorium.

Een download van een digitale versie van de foto’s op de website is ook mogelijk. De foto’s stuur ik u dan in lage resolutie in een email met een watermerk over de volle breedte van de foto. Deze foto’s zijn dus niet geschikt om af te drukken. Na betaling van de afgesproken kosten stuur ik u dan de foto’s via een download (WeTransfer) in hoge resolutie zonder watermerk over de volle breedte toe. Wel blijft te allen tijde een kleine copyright in de hoek van de foto gehandhaafd.

Mijn uitgangspunt is maatwerk en service.

Vandaar dat ik u van harte uitnodig contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.
Gebruik hiervoor het contactformulier of stuur een email aan info@livingartfotografie.nl